ALGEMENE VOORWAARDEN m.b.t. plaatsing tussen dubbel glas van:

 

Van Lieshout Glas in Lood

Versie: mei 2024

     

    GLAS IN LOOD IN DUBBEL GLAS

    1. Inbouwen van glas in lood in isolatie (of dubbel)glas geeft het comfort van dubbel glas met een eigen identiteit aan uw huis. Ik plaats nieuw gemaakt glas in lood, maar ook in nieuw lood gezette oude panelen tussen dubbel glas. Zo kan bij plaatsing van nieuwe kozijnen ook het bestaande glas in loodweer teruggebracht worden.
      Voor isolatie van glas in lood ramen zijn twee mogelijkheden:
      1) Voorzetramen voor of achter het glas in lood.
      2) Isoglas: glas in lood tussen dubbel glas.
      Bij beiden methoden dienen een aantal opmerkingen te worden gemaakt:
      1. VOORZETRAMEN;
      A. Deze dienen altijd verwijderbaar te zijn omdat vocht via het kozijn condens kan geven.
      Condensvorming treed op wanneer koude lucht met vocht tegen ramen die een temperatuur onder het dauwpunt hebben neerslaat.
      B. Grote condens problemen ontstaan bij plaatsing van het voorzetglas aan de buitenzijde indien het glas in lood niet meer waterdicht is.
      C. Plaatsing van het voorzetglas aan de binnenzijde heeft als voordeel dat het buitenaanzicht origineel blijft, echter is het glas in lood dan niet beschermd tegen weersinvloeden.
      D. Bij plaatsing van het voorzetglas aan de buitenzijde is het buitenaanzicht van de ramen minder fraai dan het oorspronkelijke glas in lood door reflecties op het buitenste glas.
      E. Daar het glas in lood bereikbaar blijft, kunnen de traditionele methoden gehandhaafd blijven, in tegenstelling tot isolatieglas.
      F. Bij voorzetramen in combinatie met HR-glas kan verkleuring van de HR-laag optreden i.v.m. opwarming. Wanneer voorzetramen voor HR++ glas geplaatst worden is er een kleine kans op thermische breuk van het HR++ glas doordat de warmte meer vastgehouden wordt. Dit is met name bij minder lichtdoorlatende glas in lood panelen.

    2. ISOGLAS;
    A. Door de dikte van het glas in lood in dubbele beglazing is het soms noodzakelijk om de kozijnen aan te passen.
    B. Bij glas in lood tussen isoglas kan door het gewicht een dusdanige werking ontstaan dat de absolute dichtheid van het isoglas beslist NIET kan worden gegarandeerd.
    C. Het buitenaanzicht van de ramen is minder fraai dan het oorspronkelijke glas in lood door reflecties op het buitenste glas.
    D. De bij de normale glas in lood ramen gebruikelijke kitten kunnen tussen het dubbelglas uitwasemen en blijvende condens veroorzaken, daarom worden de glas in lood ramen opnieuw in lood gezet en niet gekit, wat in deuren, draairamen en bij lang rijdend zwaar verkeer oorzaak kan zijn van een lichte ~rammel~.
    E. Voor de plaatsing tussen dubbel glas worden de glas in lood ramen gereinigd, het blijft echter een ambachtelijk product waarbij geen enkele verantwoordelijkheid kan worden genomen voor achtergebleven sporen van snijolie, soldeervloeistof, vegen, stof en andere verontreinigingen op het glas of lood. Ook kleine krasjes en onregelmatigheden in het glas dienen te wordengeaccepteerd.
    F. De randafwerking van het glas in lood kan met randlood U- of een Y- profiel dit is afhankelijk van de totale dikte van het dubbel glas.  Standaard patineren wij altijd het lood voordat het tussen dubbele beglazing wordt geplaatst. Door de patinina en de warmte tussen het isolatieglas (kan oplopen tot 100 graden) bestaat wel het risico dat de patina verkleurt of wit gaat uitslaan. Hiertegen kan geen garantie worden geboden.
    G. Indien bestaande ramen in isoglas geplaatst moeten worden, moet rekening gehouden worden met het feit dat circa 14 mm. aan alle zijden moet worden ingekort. Van Lieshout Glas in Lood streeft ernaar het originele patroon van het raam zoveel mogelijk intact te houden en op basis daarvan keuzes te maken van waar glas wordt weggesneden. Opnieuw in lood zetten is altijd noodzakelijk. Sterk beschadigde ruitjes en gebroken ruitjes worden vervangen met glas in een kleur en structuur welke zo dicht mogelijk bij het originele glas komt.
    H. Voor de maat van het isoglas moet worden gerekend met de dikte van eventuele steunblokjes; opgegeven dient te worden; de maat van het isoglas in mm, een afwijking van 4 mm dient te worden geaccepteerd.
    I. Nieuw glas in lood is een traditioneel ambachtelijk product en levert in combinatie met moderne technieken als isolerende beglazing een aantal problemen op. Daarom kan hierop geen enkele garantie worden gegeven.

     

    Indien u ons opdracht geeft tot het vervaardigen van glas in lood, gaat u akkoord
    met bovenstaande punten.


    Tot onze algemene leveringsvoorwaarden behoren bovengenoemde bepalingen en de
    algemene voorwaarden van Van Lieshout Glas in Lood